Szellőzőkürtő

A szellőzőkürtő a kémény fő kürtője mellett lévő kiegészítő kürtő, amely a szellőzésen kívül még sok egyéb felhasználási lehetőséget kínál, pl. elhelyezhető benne a műholdas antenna kábele, a ház számítógépes vezetékei, vagy a tetőn elhelyezett napkollektor vezetékei, egyéb gépészeti vezetékek stb.

Schiedel Absolut thermo légkürtő

A magas energiaárak miatt az újonnan épülő, modern házakban a jól szigetelt külső falakon és nyílászárókon keresztül megakadályozzák a külső levegő bejutását. Ez viszont nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a nyitott kandallóról.

A nyitott tűzterű kandallóknak égési levegőre van szüksége, amit a hagyományos kémény egy modern házban nem tud biztosítani. A Thermo légkürtővel ellátott Schiedel ABSOLUT levegő-füstgáz kémény kívülről gondoskodik az égési levegőről anélkül, hogy hideg ér keletkezne a házban. Az égési levegőt a Thermo légkürtőn keresztül, kívülről vezeti a kémény a tüzelő berendezéshez. A füstöt pedig a normál kéménykürtő vezeti ki a tető fölé.

A Thermo légkürtővel ellátott Schiedel ABSOLUT kémény gondoskodik a füstgáz és az égési levegő áramlásáról, a kandalló vagy a kályha biztonságos üzemeléséről.