Schiedel® Avant

Alkalmazási területek

A kondenzációs és alacsony füst-gázhőmérsékletű kazánok egyaránt probléma mentesen csatlakoztathatók mindegy, hogy túlnyomásos vagy huzatigényes működésűek. Minden tüzelőanyaghoz alkalmazható 200°C füstgáz-hőmérsékletig. Egyaránt használható a zárt és nyitott égésterű kazánok esetén. Megépíthető egyenáramú és ellenáramú működési elv szerint. Ellenáramú működés esetén a hőcserélő elv energiamegtakarítást eredményez. Alapvetően az egy készüléket kiszolgáló kéménytípus.

Jellemzők

  • nedvességre érzéketlen
  • saválló
  • kiégésbiztos
  • 30 év garancia
  • CE-jezés

Ellenáramú működés

A Schiedel AVANT ugyanúgy működő­képes a hagyományos egyenáramú (hátsó szellő­zésű) üzemben is, mint ahogy - a Schiedel hőcserélő elv szerint - ellenáramú üzemben. Itt a kéményben lefelé haladó hideg égési levegőt a belső cső melege előmelegíti.

Különösen hideg napokon erősödik fel ez a hatás, és így a modern fűtő­készülékek hatásfokát lényegesen javítja. Az energiamegtakarítás elérheti a 7%-ot. Az új fejlesztésű kerámiacső külső felületét jelentősen megnövelte a bordázás. Hatása a léghűtéses motorok blokkján alkalmazott, a hűtést elősegítő bordázáshoz hasonlítható. A megnövelt csőfelület javítja a hőleadást és ezzel növeli az energiamegtakarítást.