Miért pont Schiedel kéményt vegyen?


 1. Jó huzat
  A vékonyfalú kerámiacső, a sima, kerek belső felület, az értékes szigetelőanyag és a pontos méretezés szavatolja a biztonságos füstelvezetést a háztető fölé. Még rendkívül alacsony füstgáz-hőmérsékleteknél is energiatakarékos marad a kazán.
 2. Füsttömör és tűzbiztos
  Ez azt jelenti, hogy a Schiedel-kémény olyan nagytömörségű anyagokból készül, amelyeken nem hatol át sem a levegő, sem a füst, sem a tűz. A nagy hőmérséklet-különbségek okozta feszültség repedéseket idéz elő a házilagosan vagy olcsó megoldásokkal készült falazott kémények esetében. A köpenyből, szigetelésből és a legkiválóbb minőségű UNI*** kerámiából készült belső samottcsőből álló háromrétegű kémény még a kiégetésnél (1.000°C feletti hőmérsékleti értékeknél) is ellenáll a repedéseknek és füsttömör marad.
 3. A nedvességgel szemben ellenálló
  A korszerű, energiatakarékos kazánokban nedvesség (kondenzátum) keletkezik. A kerámiából készült tömör cső és a hátsó szellőzésű rendszerben keringő levegő szárazon tartja a kéményt. Az előrelátó építkező ezzel utólagos javításokat takarít meg.
 4. Korrózióállóság
  A nedvesség nem csupán vizet jelent, hiszen az olaj, a gáz, a fa stb. elégetésékor maró savak is keletkeznek. Az égetéshez elhasznált levegő is savakkal szennyezi a kémény kürtőjét. Az UNI*** kerámia teljes mértékben ellenáll ezeknek a szennyeződéseknek. Az UNI*** cső mellett minden más megoldás korszerűtlen.
 5. Garantáltan hosszú élettartamú
  A Schiedel kéményrendszerek háromszoros garanciával kerülnek forgalomba: Ez az Ön számára 3×30 esztendőre szavatolja az ellenálló-képességet a nedvességgel szemben, a füstgáz- és tűzbiztonságot és a korrózióállóságot.
 6. Kerámia a torkolatig
  A fémből készült részek korrodálnak (rozsdásodnak), ezért ezek alkotják a béléscső gyenge pontjait. A Schiedel cég teljesen kerámiából készült kéményében nincsenek kopó alkatrészek, ezért sok bosszúságtól megóvja Önt, és költséges felújításokra sem lesz majd szüksége.
 7. Abszolút függetlenség
  A Schiedel cég ABSOLUT kéményrendszere minden fűtőanyaghoz, valamint az összes jelenlegi és jövőbeli fűtési technológiához megfelel. Ezzel nem kell felújításra költeni akkor sem, ha bekopogtat majd a jövő század legújabb technikája, és kicserélik a kazánt. Addig is jelentős összeget tud megtakarítani.
 8. Egyszerű szerelés
  A Schiedel cég tökéletesen illeszkedő elemeket kínál a háromrétegű rendszertől kezdve a tartozékokig, a talapzattól egészen a kéményfejig. Ez rövid szerelési időt és költségtakarékosságot jelent, ugyanakkor kiküszöböli a drága kéményburkolásból adódó hibákat is.
 9. 60 esztendő tapasztalata
  A Schiedel cég profi a kéménygyártásban: a világ legnagyobb olyan vállalata, amelyik kizárólag kémények gyártására szakosodott. Megbízhat cégünk tapasztalatában!
 10. A kerámia csövek új nemzedéke
  Az UNI*** kerámiacső és az Absolut profilcső új gyártástechnológiája a legnagyobb mértékben egyesíti a hő- és a nedvességállósággal szemben támasztott követelményeket. Ezt állami intézetek tanúsítványai és az állandó belső minőségvizsgálatok szavatolják. Vásárláskor ragaszkodjon a Schiedel márkához, és a jellegzetes barna színárnyalathoz!